FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington: Gospodarske reforme u Jordanu su nužne

Autor: vrad
WASHINGTON, 16. studenog 2012. (Hina/AFP) - Američka diplomacija je ocijenila u petak da su gospodarske reforme u Jordanu "nužne", napose povećanje cijene energije protiv kojega su ovog tjedna prosvjedovale tisuće Jordanaca.

Američka državna tajnica Hillary Clinton koja je ovog tjedna na putovanju po Australiji i jugoistočnoj Aziji, razgovarala je telefonski s kraljem Abdulahom II. i "pohvalila je nastojanja jordanske vlade da odgovori na gospodarske izazove te kraljevu opredijeljenost za provedbu reforma", rekla je glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland.

"Povećanje cijene energenata bilo je nužno kako bi se odgovorilo na proračunske izazove Jordana i poštovale odredbe njegova ugovora s MMF-om (Međunarodni monetarni fond). Gospodarski izazovi Jordana su veliki, gospodarska reforma je nužna. Takve su stvari uvijek bolne, ali u ovom slučaju one su nužne", ocijenila je Nuland.

U četvrtak je pak njezin zamjenik Mark Toner rekao da razumije iskazivanje "zabrinutosti jordanskog naroda na gospodarskom i na političkom planu" u kojemu vidi "žeđ za promjenama", poput Arapskog proljeća u susjednim zemljama.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙