FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić s izaslanstvom Sirijske nacionalne koalicije

Autor: nkot
ZAGREB, 27. studenog 2012. (Hina) - Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je predstavnike Sirijske nacionalne koalicije revolucionarnih i opozicijskih snaga u okviru njihovog posjeta Hrvatskoj i istaknula da RH pozdravlja formiranje Koalicije te ju smatra predstavnikom legitimnih aspiracija sirijskog naroda, priopćio je u utorak Ured glasnogovornika MVEP-a.

Pusić je Također izrazila želju Hrvatske da aktivno pomogne u što skorijem pronalaženju rješenja krize u Siriji. Sastanak s izaslanstvom održao je i zamjenik ministrice Joško Klisović, dodaje se u priopćenju.

U razgovorima je potvrđeno kako će Hrvatska i nadalje, u okviru svojih mogućnosti, pružati humanitarnu pomoć Siriji te sudjelovati u zbrinjavanju izbjeglica. Izražena je i spremnost RH u doprinosu obnove zemlje i to ne samo u izgradnji objekata već i u izgradnji institucija države kroz potporu aktivnostima usmjerenim na pomirenje, tranzicijski razvoj društva te uspostavljanje funkcionirajućih institucija.

(Hina) xpp/xvk ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙