FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gašparovič obećao potporu Slovačke BiH na putu u EU i NATO-u

Autor: rmav
SARAJEVO, 27. studenog 2012.(Hina) - Predsjednik Slovačke Ivan Gašparovič ponudio je u utorak Bosni i Hercegovini svaku moguću pomoć svoje zemlje kako bi BiH brže napredovala na putu ka Europskoj uniji i NATO-u, no pri tom je istaknuo kako je najvažnije postići punu suglasnost o tim ciljevima jer je to jedini način da se oni u cijelosti ostvare.

Gašparovič koji boravi u službenom posjetu BiH u Sarajevu se sastao s članovima Predsjedništva BiH a novinarima je nakon tog susreta kazao kako se nada da će njegov dolazak biti nov poticaj na putu BiH ka euro-atlantskim integracijama.

Podsjetio je na činjenicu kako je i Slovačka prošla težak put prije nego li je ostvarila te vanjskopolitičke ciljeve dodajući kako je ključ bio u nacionalnom i konsenzusu među političkim strankama.

"Uvjeren sam da BiH 17 godina nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma može preuzeti punu odgovornost za svoju budućnost a uvjeren sam i da raspolaže svim političkim kapacitetima koji su za to nužni", kazao je slovački predsjednik.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović istaknuo je kako je Slovačka i do sada bila iskreni prijatelj ne samo BiH nego i svih drugih država regije na njihovu putu ka EU.

"To vrijedi za cijeli zapadni Balkan jer je snažno opredjeljenje Slovačke i danas da svi postanemo članovi EU", kazao je Radmanović.

S Gašarovičem, koji boravi u dvodnevnom posjetu BiH, doputovalo je i nekoliko desetaka slovačkih gospodarstvenika koji su s predstavnicima različitih bosanskohercegovačkih tvrtki razgovarali o mogućoj suradnji.

(Hina) xrmav ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙