FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stabilizacija potrošačke klime u Francuskoj

Autor: mkuz
PARIZ, 27. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Povjerenje francuskih potrošača stabiliziralo se u studenom, iako je još uvijek daleko ispod dugoročnog prosjeka budući da su kućanstava i dalje zabrinuta za svoje financije u uvjetima rastuće nezaposlenosti i prijeteće recesije.

Državna statistička agencija INSEE objavila je da je njezin indeks potrošačkog raspoloženja u studenom ostao nepromijenjen na 84 boda, stabiliziravši se prvi puta od lipnja.

Povjerenje kućanstava kontinuirano slabi zbog ubrzanog povećanja broja zahtjeva za isplatom naknada za nezaposlene, koji su u međuvremenu dosegnuli najvišu razinu u posljednjih 13 godina.

Pritom je zabrinutost za osobne financije porasla u studenom u odnosu na listopad i veći je broj ispitanika ocijenio da je pravo vrijeme za štednju, očitujući kontinuiranu nesigurnost u vezi gospodarske klime koja bi mogla zakočiti potrošnju u nadolazećim mjesecima.

Ocjena stanja u gospodarstvu ostala je nepromijenjena dok su očekivanja o osobnoj i situaciji u gospodarstvu blago poboljšana.

Francusko gospodarstvo neočekivano je poraslo u trećem tromjesečju za 0,2 posto, iznenadivši analitičare koji su očekivali pad nakon gotovo godinu dana stagnacije.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙