FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS BiH zatražio obustavu revizije branitelja u BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 26. studenog 2012. (Hina) - Čelništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Bosne i Hercegovine, kojega čini osam stranaka okupljenih oko dva HDZ-a u BiH, u ponedjeljak su na proširenoj sjednici s predstavnicima hrvatskih stradalničkih udruga u Mostaru pozvali na hitno zaustavljanje procesa revizije branitelja tvrdeći da se provodi na štetu Hrvata u toj zemlji.

"Tražimo da predsjednik predsjedništva HNS (Dragan Čović) i Predsjednik glavnog vijeća HNS-a (Božo Ljubić) žurno na sastanku s predstavnicima bošnjačkih stranaka koji će činiti novu parlamentarnu većinu u parlamentu FBiH dogovore i traže žurno zaustavljanje nezakonitog procesa revizije i vraćanje procesa u zakonom definirane okvire", ističe se u zaključcima dostavljenim nakon zajedničkog sastanka čelništva HNS-a s predstavnicima stradalničkih udruga Hrvata u BiH.

Sudionici sastanka pojasnili su da je potrebno promijeniti revizijske timove koje je nametnuo ministar branitelja Zukan Helez, kao i članove Instituta za revizuiju.

U priopćenju dostavljenom iz HNS-a ističe se da će hrvatske stradalničke udruge zajedno s odjelom HNS-a za branitelje održati prosvjede ispred zgrade vlade Federacije BiH i Ureda visokog međunarodnog predstavnika u slučaju da se ne dođe do zaustavljanja postupka revizije.

Čelništvo HNS-a zatražilo je da se zaustavi donošenje izmjena zakona o braniteljima dok u vlasti ne budu predstavnici legitimnih hrvatskih stranaka okupljenih oko HNS-a, te da se na razini županija podnesu kaznene prijave protiv prekršitelja zakona o reviziji branitelja.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙