FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski ustanici utvrdili kodeks ponašanja za buduću vojsku

Autor: bnov
BEJRUT, 26. studenog 2012. (Hina/AFP) - Časnici Slobodne sirijske vojske (FSA), glavne frakcije oružane oporbe, najavili su u ponedjeljak formiranje povjerenstva zadužena za "postavljanje zdravih temelja" buduće nacionalne vojske, u skladu s oporbenom koalicijom.

Cilj povjerenstva je "postavljanje zdravih temelja za izgradnju nove sirijske vojske koja će biti nepristrani zaštitnik prava i dostojanstva naroda, u suradnji s nedavno oformljenom koalicijom", istaknula je FSA, dodajući da će jedan od časnika proizašao iz njezinih redova biti imenovan unutar oporbene koalicije.

Časnici moraju biti lojalni "samo Bogu, narodu i državi", a "svaki časnik unutar skupštine zastupa samo sebe a ne i bilo koju snagu na terenu", kaže se u priopćenju Slobodne sirijske vojske.

Povjerenstvo se obvezuje osigurati financijsku i materijalnu potporu ustanicima i pružiti logističku podršku borcima na terenu.

U prijelaznom razdoblju koje će uslijediti nakon pada režima, časnici "će surađivati s prijelaznom vladom u jačanju sigurnosti i nadzoru oružja".

(Hina) xbnš ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙