FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 11. Hrvatski skup osoba oboljelih od neurovaskularnih bolesti

Autor: aspa
ZAGREB, 26. studenog 2012. (Hina) - Dvodnevni 11. Hrvatski skup osoba oboljelih od neurovaskularnih bolesti, tijekom kojeg će se održati više stručnih predavanja o rehabilitaciji osoba oboljelih od takvih bolesti kao i seminara za roditelje, svečano je danas otvoren u zagrebačkom hotelu Panorama.

Skup je organizirao Savez društava distofičara Hrvatske koji okuplja oko šest tisuća članova.

Otvorivši skup, predsjednica Saveza Marica Mirić zahvalila je svima na pomoći naglasivši važnost ovakvih susreta osoba oboljelih od neurovaskularnih bolesti naročito u vremenima krize.

Zahvalila je i Gradu Zagrebu kao i Ministarstvu zdravlja na pomoći i suradnji u održavanju ovog skupa te naglasila potrebu zakonske regulative koja će pomoći osobama s takvom vrstom oboljenja kako bi imale što bolji i kvalitetniji život.

Skup je pozdravio Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednice Saveza udruga osoba s invaliditetom, krovne organizacije osoba s invaliditetom, koji je rekao da oko tridesetak vrsta neurovaskularnih bolesti traži veliki angažman i novac, kako zdravstvenog sustava tako i njegovatelja.

On se zauzeo za cjelogodišnju rehabilitaciju takvih bolesnika a ne nekoliko tjedana, kao što je praksa do sada, dodavši da se na takav način postižu bolji rezultati. Izrazio je nadu da će i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje imati sluha za takav oblik liječenja.

Skup je potom nastavljen stručnim predavanjima i seminarima a predstavljena je i knjiga autora Antuna Zupana "Plivanje i drugi oblici kretanja distrofičara u vodi".

(Hina) xaš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙