FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik crnogorskog parlamenta Krivokapić primio maratonca Belana

Autor: sbak
TIVAT, 22. studenog 2012. (Hina) - Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas maratonca-veterana dr. Iva Belana, 76-to godišnjeg Tivćanina koji živi u Zagrebu, i koji je u povodu Dana oslobobođenja Tivta u četvrtak istrčao šestu maratonsku Trku mira u dužini od 31 km od hrvatsko-crnogorskoke granice na Debelom brijegu do rodnog Tivta.

Po dolasku u Tivat Belan je izjavio da trku pod nazivom "Pozdrav zavičaju" posvećuje svim ljudima dobre volje koji nisu zaraženi virusom mržnje, Bokeljima u Boki i van nje i svom pokojnom ocu. "Sretan sam što su nas pored ceste pozdravljali ljudi, čekajući naš prolazak. Zahvalnost dugujem Tivćanima na dočeku i gradonačelniku Kankarašu koji je pomogao u svakom pogledu", kazao je Belan.

Predsjednik Krivokapić čestitao je dr. Belanu na pozitivnom sportskom duhu i elanu i dao punu podršku toj sportskoj manifestaciji.

Krivokapić je predložio da se Trka mira ubuduće istovremeno trči i na hrvatskoj strani i to 3. veljače na dan Sv. Vlaha i Sv. Tripuna kako bi i na taj način povezivala dvije susjedne regije i države.

Ideja za Trku mira potekla je od dr. Iva Belana i već šest godina se trči na Dan oslobođenja Tivta 21. studenog.

(Hina) xmmar yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙