FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: završena prva faza obnove Vikarijata nadbiskupije

Autor: ivuc
OSIJEK, 22. studenog 2012.(Hina) - Blagoslovom zgrade, u Osijeku je danas završena prva faza obnove Vikarijata đakovačko-osječke nadbiskupije u koju je uloženo oko 28 milijuna kuna.

Uz zgradu iz 19. stoljeća, koja se obnavljala po uvjetima konzervatora, dograđena je još jedna zgrada za pastoralne i administrativne potrebe.

Nadbiskup đakovačko-osječki Marin Srakić rekao je kako je u obnovu uloženo oko 28 milijuna. Iz državnog proračuna izdvojeno je tri milijuna kuna, Osječko-baranjska županija osigurala je 1,4 milijuna, a grad Osijek oko 400 tisuća.

Nadbiskup Srakić je odbio medijske napise o luksuzu i raskošnom uređenju zgrade Vikarijata koja se gradi u vrijeme krize, ističući da je obnova počela u doba kad još nije bilo krize, da je dio pokućstva dopremljen iz nadbiskupskog dvora u Đakovu te da bi zaustavljanje radova u konačnici bilo skuplje rješenje.

"Nismo samo gladni kruha, već i nečega drugoga. Zato smo i krenuli u obnovu zgrade jer smo htjeli ponuditi i nešto duhovno. Ovdje će se obavljati različite djelatnosti, od Caritasa do duhovnog rada s mladima, bolesnicima, hendikepiranim osobama", rekao je nadbiskup Srakić. Dodao je kako se obnovom zgrade Vikarijata Osijeku, kao susjedištu Đakovačko-osječke nadbiskupije, htjelo dati ono mjesto koje i zaslužuje u crkvenom životu.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo ocijenio je kako se, pošto je Osijek postao susjedište nadbiskupije, a crkva Sv. Petra i Pavla konkatedrala, osjetila potreba da grad kao gospodarsko i kulturno središte Slavonije dobije i važne crkvene institucije.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙