FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Parlament BiH danas odlučuje o popuni vijeća ministara

Autor: rmav
SARAJEVO, 22. studenog 2012.(Hina) - Zastupnički dom parlamenta Bosne i Hercegovine trebao bi tijekom dana odlučivati o izboru novih članova vijeća ministara BiH, nakon što je parlamentarno povjerenstvo u prijepodnevnim satima podržalo imenovanja koja je predložio predsjednik vijeća ministara Vijekoslav Bevanda.

Predsjednik zastupničkog doma parlamenta BiH Božo Ljubić potvrdio je kako je parlamentarno povjerenstvo za imenovanja na izvanrednom zasjedanju podržalo prijedlog da se za ministra obrane imenuje Zekerijah Osmić iz Socijaldemokratske partije BiH (SDP), za ministra sigurnosti Fahrudin Radončić iz Saveza za bolju budućnost (SBB), a za doministricu financija Edita Đapo, također iz SBB-a.

"To treba biti druga točka dnevnog reda današnje sjednice", kazao je Ljubić novinarima nakon višesatne odgode početka sjednice zastupničkog doma.

Izbor novih ministara nije ranije najavljivan, a parlament će o tome odlučivati nakon što su se za to stekli zakonski uvjeti jer su Središnje izborno povjerenstvo (SIP) i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu izvjestile kako su završile postupak provjere podobnosti predloženih kandidata.

Pozicije ministara obrane i sigurnosti te doministra financija ostale su upražnjene nakon što su u listopadu smijenjeni ministri iz reda Stranke demokratske akcije (SDA).

Početkom ovog tjedna čelnici šest političkih stranaka potvrdili su na sastanku u Mostaru uspostavu nove vladajuće većine, pa je izbor novih ministara očekivani rezultat tog dogovora.

Uz SDP i SBB novu vladajuću većinu čine i HDZ BiH, HDZ 1990, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Srpska demokratska stranka (SDS).

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙