FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U padu prijevoz putnika i robe

Autor: dduk
ZAGREB, 21. studenog 2012. (Hina) - Tijekom prvih devet mjeseci ove godine u Hrvatskoj je prevezeno 70,9 milijuna putnika i 81,1 milijun tona robe, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

Broj prevezenih putnika u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje manji je za 22,6 posto, a robe je, mjereno tonama, prevezeno 14,1 posto manje.

U strukturi prijevoza putnika u prvih devet mjeseci dominira cestovni prijevoz sa 39 milijuna putnika i padom na godišnjoj razini za 0,4 posto. Željeznicom je prevezeno 50,5 posto manje putnika odnosno 19,6 milijuna, u pomorskom i obalnom prijevozu bilo ih je 10,7 milijuna ili tri posto manje, a u zračnom prijevozu 1,5 milijuna odnosno 7,5 posto manje.

Cestovni prijevoz vodeći je i u prijevozu roba tijekom prvih devet ovogodišnjih mjeseci, s 48,5 milijuna tona i padom od 13,2 posto na godišnjoj razini. Slijedi pomorski i obalni prijevoz s 18,9 milijuna tona i padom od 19,1 posto, a željeznicom je prevezeno 8,1 milijuna tona robe što je manje za 7,7 posto u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine. Prijevoz unutarnjim vodenim putovima povećan je za 15 posto, na 456 tona, a zračnim putem, prevezeno je tri tisuće tone robe uz povećanje od šest posto.

U cjevovodnom transportu u prvih devet mjeseci transportirano je 5,1 milijuna tona robe što je pad od 14,6 posto na godišnjoj razini.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙