FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba fotografija "Treći element"

Autor: dsil
RIJEKA , 20. studenoga 2012. (Hina) - Međunarodna izložba fotografija pod nazivom "Treći element" s temom vode otvorena je večeras u riječkoj Galeriji Principij.

Na međunarodni natječaj pristiglo je 376 pojedinačnih fotografija i 13 kolekcija s 52 fotografije. Žiri u sastavu Branka Arh, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka iz Rijeke, Iva Prosoli, kustosica Muzeja grada Zagreba i predavačica na Akademiji dramske umjetnosti te Borislav Božić, predsjednik Fotokluba Rijeka odabrao je za izložbu 73 pojedinačne fotografije, dva diptiha i jednu kolekciju s pet fotografija 63 autora.

Grand Prix je dobio Dejan Miloradov iz Novog Sada, Nagradu 'Đoko Milekić' Drago Labaš iz Varaždina, a Nagradu 'Viktor Hreljanović' Matea Rusak, također iz Varaždina. Diplome Fotokluba Rijeka su dobili Hrvoje Skorup, Nika Petković i Sara Bačić.

Dobitniku Grand Prixa organizator, Fotoklub Rijeka, osigurava besplatan petnaestodnevni boravak u Rijeci tijekom kojih ima obvezu snimanja grada te predaje Fotoklubu najmanje 40 fotografija. Od tih fotografija će se dobitniku organizirati samostalna izložba u Galeriji Principij.

Nagrade 'Viktor Hreljanović' i 'Đoko Milekić' nose imena uglednih riječkih fotografa, članova ovog fotokluba.

(Hina) xdsil ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙