FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kuntić: Nije bilo antihrvatskih incedenata u Vojvodini

Autor: jsta
SUBOTICA, 19. studenog 2012. (Hina) - Unatoč velikim tenzijama i nezadovoljstvu u Srbiji zbog oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, nisu zabilježeni antihrvatski incidenti u Vojvodini, izjavio je u ponedjeljak hrvatskim medijima u Vojvodini predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Petar Kuntić.

"Niti jedna od naših institucija nema informaciju da je bilo nekakvih ekscesa. Nadam se da je većinski narod shvatio da mi s presudom haškoga suda nemamo ništa. Mi smo građani ove države. Jedino što smo po pripadnosti Hrvati", rekao je Kuntić.

On napominje da je u ovako napetoj situaciji poziv generala Ante Gotovine Srbima da se vrate kućama u Hrvatskoj, u izjavi beogradskom tabloidu "Kurir", djelovalo vrlo smirujuće.

"Takav učinak ima i njegovo pozivanje da se svi okrenemo budućnosti, da prošlost ostavimo iza sebe", naveo je Kuntić.

Predsjednik DSHV-a i zastupnik u Skupštini Srbije dodao je kako zbog negativne atmosfere u Srbiji Mješoviti odbor za praćenje provedbe Sporazuma o međusobnoj zaštiti manjina u Srbiji i Hrvatskoj, ove godine sigurno neće nastaviti s radom.

Politički analitičar Tomislav Žigmanov ranije je izjavio da je zbog oslobađajuće presude hrvatskim generalima moguć porast antihrvatskog raspoloženja u Srbiji.

(Hina) xjsta ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙