FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srb: presuda označila završetak Domovinskog rata hrvatskom pobjedom

Autor: ivuc
OSIJEK, 19. studenog 2012.(Hina) - Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku kako je oslobađajuća presuda Žalbenog vijeća Haaškoga suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u potpunosti označila završetak Domovinskog rata.

Na konferenciji za novinare Srb je rekao kako je tom odlukom Domovinski rat u političkome smislu¸ završen hrvatskom pobjedom i političkim porazom svih koji su svoju politiku gradili na stvaranju dojma kako je akcija "Oluja" za posljedicu imala zločine, a ne oslobađanje okupiranog teritorija.

Mnoge političke opcije u Hrvatskoj na tome su gradile svoju poziciju te tražile saveznike u svijetu koji bi im bili potpora za njihovu politiku, i oni su doživjeli poraz, rekao je Srb.

Ustvrdio je kako nakon oslobađajuće presude "u sebi više ne nosimo frustriranost zbog stalnih političkih pritisaka kojima smo bili izloženi jer je Haaški sud svoj posao završio", a nitko od hrvatskih dužnosnika i vojnih zapovjednika na njemu nije osuđen.

Ocijenio je kako će posljedica toga biti i potreba da se o "Oluji" drukčije piše u povijesnim udžbenicima jer mladi ljudi, kako je rekao, zbog suđenja hrvatskim generalima, nisu mogli naučiti što se uistinu zbivalo u Domovinskom ratu i u toj oslobodilačkoj akciji.

Zato tražimo reviziju udžbenika povijesti koji se odnose na Domovinski rat i oslobođenje okupiranih dijelova Hrvatske, poručio je Srb.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙