FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Humanitarna večera "Za akademsku budućnost Vukovara"

Autor: nles
VUKOVAR, 17. studenog 2012. (Hina) - Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića, u Dvorcu Eltz u Vukovaru večeras se održava humanitarna večera "Za akademsku budućnost Vukovara" s koje su prikupljene donacije namijenjene stipendiranju vukovarskih studenata.

Pozdravljajući brojne uzvanike među kojima se nalazio i predsjednik Ivo Josipović, potpredsjednik Sabora Nenad Stazić, šef Delegacije Europske komisije veleposlanik Paul Vandoren, brojni ministri u Vladi, saborski zastupnici, gospodastvenici, kulturni djelatnici i drugi, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo založio se za Vukovar kao grad znanja i budućnosti.

Rekao je kako je za stipendiranje ukupno 358 vukovarskih studenata u sklopu akcije "Solidarnost za Vukovar" ove godine prikupljeno milijun kuna dok je u gradskom proračunu za istu namjenu osigurano 2,5 milijuna kuna.

Predsjednik Republike Ivo Josipović kazao je kako je potrebno učiniti sve da mladi Vukovarci ne vide sebe samo kao mlade Hrvate, mlade Srbe ili mlade Ukrajince koji žive jedni kraj drugih nego jedni s drugima.

"Nema boljeg ulaganja od ulaganja u mlade ljude i znanje", poručio je Josipović rekavši kako Vukovar kroz ulaganje u obrazovanje mladih naraštaja može u budućnosti postati "šampionom suživota, pomirbe i napretka".

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić poručio je kako je Vukovar, nakon ratnih dana patnje, spreman da se okrene prema prosperitetu i napretku, a njih, kako je ocijenio, može donijeti jedino ulaganje u znanje.

Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Đorđe Čurćić rekao je kako Vukovarsko-srijemska županija godišnje iz proračuna za stipendije i usvršavanje studenata izdvaja oko 2 milijuna kuna.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Gudački kvartet Rucner.

(Hina) xzdra yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙