FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oštro smanjen višak na tekućem računu bilance plaćanja eurozone – ECB

Autor: gple
FRANKFURT/LUXEMBOURG, 16. studenog 2012. (Hina/AFP) - Višak na tekućem računu bilance plaćanja eurozone oštro je smanjen u rujnu, na 800 milijuna eura, s 10,9 milijardi eura u prethodnom mjesecu, pokazali su u petak objavljeni podaci Europske središnje banke (ECB).

Za 12-mjesečno razdoblje zaključno s rujnom tekući račun bilance plaćanja eurozone iskazivao je višak od 77,8 milijardi eura. U istom razdoblju prošle godine iskazivao je manjak od 7,6 milijardi eura, pokazuje izvješće ECB-a.

Odvojeno je europski statistički ured Eurostat u petak procijenio da je 17-člana eurozona u rujnu zabilježila višak u trgovinskoj bilanci od 9,8 milijardi eura, nakon 5,2 milijarde viška u prethodnom mjesecu. U prošlogodišnjem rujnu bilježila je višak od 1,7 milijardi eura.

Izvoz je u rujnu smanjen za 1,1 posto u odnosu na kolovoz a uvoz za 2,7 posto, pokazuju podaci Eurostata.

Rujanska trgovinska bilanca za 27-članu Europsku uniju iskazala je manjak od 12,6 milijardi eura, čime je on neznatno smanjen u odnosu na prethodni mjesec kada je iznosio 13,2 milijarde eura. U prošlogodišnjem rujnu iznosio je 10,9 milijardi eura.

Izvoz iz EU smanjen je u rujnu za 1,5 posto u odnosu na prethodni mjesec a uvoz za 1,7 posto.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙