FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ 1990. poziva na zajednički ustroj općinskih vlasti s HDZ-om BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 15. studenog 2012. (Hina) - Predsjedništvo HDZ-a BiH naložilo je na nižim stranačkim organizacijama da zajednički ustroje vlast u općinskim vijećima zajedno s HDZ-om BiH, priopćeno je u četvrtak nakon sjednice održane u četvrtak u Mostaru.

"Predsjedništvo traži od općinskih odbora da pregovaraju s općinskim odborima HDZ BiH o uspostavi općinskih vijeća", navodi se u priopćenju HDZ-a 1990. Po navodima iz ove stranke, općinskim organizacijama je sugerirano da dva HDZ-a zajednički traže partnere u sredinama gdje ove dvije stranke nemaju većinu u općinskim vijećima.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 je također, uoči sastanka šest vodećih političkih stranaka u BiH, utvrdilo stajališta u kojima traže da vlasti BiH prioritetno provedu Mapu puta koja jamči oklanjanje zapreka prema Europskoj uniji.

"Predsjedništvo je prioritetno naglasilo postizanje dogovora o Mapi puta iz Bruxellesa, euroatlantskih integracija i rekonstrukcije izvršne vlasti Federacije BiH", stoji u priopćenju HDZ-a 1990.

Čelnici dva HDZ-a u BiH Dragan Čović i Božo Ljubić su nakon jučerašnjeg sastanka najavili da će se na sastanku zakazanom za utorak u Mostaru šest vladajućih stranaka koje, uz dva HDZ-a, čine SNSD, SDP BiH, Savez za bolju budućnost BiH i SDS najvjerojatnije dogovoriti način biranja izaslanika za gornji dom državnog Parlamenta, što je jedan izu uvjeta iz Mape puta koju su vlasti BiH postigle s Europskom komisijom.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙