FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za 16. studenoga

Autor: kgab
ZAGREB, 15. studenog 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 16. studenoga.

DEN HAAG - Godinu i sedam mjeseci nakon što je prvostupanjsko vijeće Haškoga suda osudilo generale Antu Gotovinu i Mladena Markača na 24 odnosno 18 godina zatvora za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje žalbeno vijeće Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) na ročištu koje počinje u petak u 9,00 sati izreći će pravomoćnu presudu o žalbi kojom dvojica hrvatskih generala osporavaju sve bitne dijelove prvostupanjske presude.

Gotovina je u vrijeme Oluje bio zapovjednik Zbornog područja Split a Markač zapovjednik Specijalne policije. Gotovina je u pritvoru ICTY-a od 10. prosinca 2005. a Markač od 11. ožujka 2004. godine. Suđenje je počelo 11. ožujka 2008.

ZAGREB - 18. (tematska) sjednica Odbora za europske integracije (u 10 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Na dnevnom redu je, među ostalim, prezentacija Godišnjeg izvješća o stanju droga Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA), koju će izložiti Alexis Goosdeel, šef Uprave za Reitox mrežu (Europska mreža nacionalnih informacijskih jedinica za droge) i međunarodnu suradnju EMCDDA, te komparativna analiza stanja problematike droga u RH i EU o čemu će govoriti Željko Petković, ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH. Nakon sjednice predviđene su izjave za medije predsjednika Odbora Daniela Mondekara, Goosdeela i Željka Petkovića (u 11.30 sati, dvorana Ivana Mažuranića).

MOSKVA - Njemačka kancelarka Angela Merkel sastat će se s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

LONDON - Sirijska oporbena koalicija sastat će se s britanskim ministrom vanjskih poslova Williamom Hagueom.

Dežurni:

Noć: Mirna Puklin

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙