FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo Ministarstva pomorstva u Sisku

Autor: ssis
SISAK, 14. studenog 2012. (Hina) - Izaslanstvo Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture sa zamjenikom ministra Zdenkom Antešićem na čelu obišlo je danas sisački Brodocentar, gdje se za potrebe Agencije za plovne putove gradi 17 metara dug brod za njihovo obilježavanje, vrijedan 3,6 milijuna kuna.

Izaslanstvo je također obišlo gradilište Nacionalnoga kontrolnog centra za upravljanje riječnim informacijama koji će pridonijeti sigurnosti plovidbe. Iako je zbog neuređenih plovnih putova riječna plovidba u Hrvatskoj u krizi, ministarstvo želi da hrvatski riječni prijevoznici kadrovski spremni dočekaju obnovu plovidbe pa su Antešić i pomoćnik ministra Nikola Mendril sa svih deset učenika prvih razreda koji se školuju za zvanje nautičara unutarnje plovidbe u Srednjoj strukovnoj školi u Sisku potpisali ugovore o stipendiranju. U toj se školi za nautičare školuje 30 učenika i svi primaju stipendije ministarstva.

Izaslanstvo je danas razgovaralo i sa županicom Marinom Lovrić-Merzel. Najavljen je nastavak radova na izgradnji autoceste od Zagreba prema Lekeniku i Sisku te obnova željezničke pruge prema Zagrebu koja uključuje izgradnju još jednog kolosijeka.

Županica Lovrić-Merzel upozorila je da preko rijeke Odre u Sisku treba izgraditi novi most budući da je sadašnji most prometno "usko grlo".

(Hina) xssis yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙