FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukinute izvanredne mjere obrane od poplava u Međimurskoj županiji

Autor: tjak
ČAKOVEC, 14. studenog 2012. (Hina) - Kako je protok rijeke Drave na brani HE Varaždin pao ispod razine potrebne za proglašenje izvanednih mjera obrane od poplava s tendencijom daljnjeg opadanja, međimurski župan Ivan Perhoč ukinuo je izvanredne mjere obrane od poplava u toj županiji.

Kako je rekao Perhoč, nastavit će se sanacija poplavljenog područja u Pušćinama te sve što je potrebno kako bi se normalizirao život.

Na današnjem operativnom sastanku Stožera za zaštitu i spašavanje raspravljalo se o raspodjeli sušilica prostorija mještanima poplavljenog dijela Pušćina. Mještani su zamolili mjerodavne i da im se osigura dodatno drvo za ogrjev.

Stanovnici poplavljenog dijela Pušćina zatražili su i da se utvrdi tko je odgovoran za poplavu te tko je u sustavu zakazao u obavješćivanju, pripremi i zaštiti od poplavnih voda.

Župan Ivan Perhoč rekao je da su sve snage u proteklih osam dana usmjerene prema uklanjanju posljedica poplave te olakšavanju života ljudima na poplavljenom području.

Analiza tek slijedi i bit će osnovano posebno povjerenstvo u koje će ući predstavnici Međimurske županije, općine Nedelišća, Mjesnog odbora Pušćina, Hrvatskih voda, Hrvatske elektroprivrede, međimurske Policijske uprave, Područnog ureda za zaštitu i spašavanje u Čakovcu, Veterinarske inspekcije i Vatrogasne zajednice Međimurske županije.

Ono će prikupiti sve važne podatke te utvrditi događaje uoči poplave i tijekom nje, rekao je župan.

(Hina) xtjak yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙