FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatske vode

Autor: jnah
ZAGREB, 14. studenog 2012. (Hina) - S obzirom na povoljne hidrometeorološke prilike i daljnje opadanje vodostaja, očekuje se da će se do kraja dana ukinuti izvanredne mjere obrane od poplava na područjima uz rijeku Dravu gdje je bio probijen nasip.

Tijekom dana očekuje i ukidanje redovitih mjera obrane od poplava kod Belišća i Donjeg Miholjca, izvijestio je u podne Glavni centar obrane od poplava Hrvatskih voda.

Za rijeku Savu na snazi su mjere pripremnog stanja obrane od poplava od Trebeža do Slavonskoga Broda, s tim da su vodostaji u stagnaciji ili blagom porastu te nema opasnosti za uvođenje redovitih mjera.

Redovite mjere obrane od poplava na rijeci Savi na snazi su jedino na dionicama južnog nasipa retencije Lonjskog polja, a budući da se retencija lagano prazni, očekuje se njihovo ukidanje u sljedeća 24 sata.

U tijeku je obilazak i pregled svih dionica na kojima su proteklih dana bile proglašene mjere obrane od poplava, a intenzivno se popravljaju dijelovi sustava obrane od poplava oštećeni u posljednja dva vodena vala.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙