FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kninski branitelji za generale: "Zajedno i dostojanstveno za istinu"

Autor: jdev
KNIN, 13. studenoga 2012. (Hina) - U povodu presude koju će hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u petak, 16. studenoga, izreći Žalbeno vijeće Haaškog suda, Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina organizira okupljanje i procesiju hrvatskih branitelja i svih građana koji žele odati počast generalima u Haagu, izvijestili su danas organizatori.

Procesija u čast generalima Gotovini i Markaču održava se u četvrtak, 15. studenoga, pod geslom "Zajedno i dostojanstveno za istinu". Okupljanje na glavnom kninskom trgu, kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95, je u 17 sati. Procesija će krenuti s trga u 17,30 sati prema Crkvi Gospe velikoga Hrvatskoga Krsnog Zavjeta na misu za hrvatske generale, koja će početi u 18 sati. Nakon mise počet će molitva i bdijenje.

Organizatori pozivaju sve građane dobre volje da sa sobom ponesu hrvatske simbole, a sve hrvatske branitelje i udruge da ponesu svoje stijegove.

"Kninski branitelji će, kao i mnogo puta dosad, dostojanstveno odaslati poruku Haaškom tribunalu i poručiti svojim generalima da su uz njih sada u ovim najtežim trenutcima neizvjesnosti presude predvodnicima hrvatske pobjedničke vojske u obrambenom Domovinskom ratu", navodi se u priopćenju.

(Hina) xjdev ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙