FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkriveno spomen-obilježje poginulim braniteljima iz Vrbovskog

Autor: hsup
VRBOVSKO/RIJEKA, 30. listopada 2012. (Hina) - Spomen-obilježje petorici poginulih hrvatskih branitelja iz Vrbovskog, koje su podigli branitelji i građani, otkrili su danas na ulazu u mjesno groblje "Krš" članovi njihovih obitelji.

Na spomeniku su imena Dragana Brdara, Zlatka Petrušića, Alena Krizmanića i Marijana Vučića, koji su pripadali policijskim snagama, te Mane Vujnovića, koji je bio pripadnik 138. brigade Hrvatske vojske. Na spomeniku su uklesani križ, hrvatski grb i riječi Frana Krste Frankopana: "Navik on živi ki zgine pošteno."

Uoči otkrivanja spomen-obilježja prigodne govore održali su ministar branitelja Predrag Matić, gradonačelnik Vrbovskog Željko Mirković i predsjednik ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH iz Vrbovskog Goran Jardas.

"Posebno mi je drago što je danas ovdje prisutan velik broj djece, školaraca i njihovih profesora. Ovdje smo zbog branitelja iz Domovinskog rata koji su nama osigurali mir, a vama sretno i bezbrižno djetinjstvo", rekao je ministar branitelja Predrag Matić.

Molitvu je pri otkrivanju spomen-obilježja predvodio mjesni župnik p. Ivan Androić, a nazočan je bio i pravoslavni svećenik Jelenko Stojanović.

U spomen na poginule branitelje vijence su položila izaslanstva Ministarstva branitelja, grada Vrbovskog i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Kako bi se podiglo spomen-obilježje poginulim braniteljima iz Vrbovskog, financijski su pomogli Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, ogranak iz Vrbovskog, grad Vrbovsko i Ministarstvo branitelja.

(Hina) xhsup ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙