FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan grada Jastrebarskog

Autor: vhor
JASTREBARSKO, 13. studenog 2012. (Hina) - U povodu Dana Jastrebarskog danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljena javna priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima, a gradonačelnici Jastrebarskog i Senja potpisali su povelju o prijateljstvu i suradnji.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko rekao je čestitajući dobitnicima da Jastrebarsko uspijeva očuvati tradicionalne vrijednosti i osigurati prosperitet i moderne vrijednosti.

"Vodstvo grada to postiže, između ostalog, i zbog spretnog korištenja europskih fondova", rekao je i predložio da ta svoja znanja prošire među prijateljima i nesebično dijele s drugim sredinama.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, donedavni gradonačelnik Jastrebarskog, rekao je kako mu je poznato "koliko mnogo za napredak svojega kraja mogu učiniti lokalne uprave". Istaknuo je da župani, gradonačelnici i načelnici u ovim kriznim vremenima moraju dati sve od sebe za bolju Hrvatsku.

Obnašatelj dužnosti gradonačelnika Jastrebarskog Zvonimir Novosel i predsjednica Gradskog vijeća Nadica Žužak podsjetili su da je Jastrebarsko dobilo dva velika međunarodna priznanja za razvoj i titulu "grada europske budućnosti". Po časopisu "Forbesu", Jastrebarsko je uvršteno među dvadeset gradova koji pokreću Hrvatsku, a po "Financial Timesu", među deset europskih gradova budućnosti.

Gradonačelnik Senja Darko Nekić rekao je kako vjeruje da će Senj i Jastrebarsko današnjim potpisivanjem povelje učvrstiti povijesne veze i pridonijeti gospodarskome i svakom drugom razvitku tih dvaju gradova.

Nagradu za životno djelo dobio je svećenik Gojislav Kovačić, plakete grada dobili su DVD iz Zdihova, Mario Kambić i Ignjac Smetko, a nagrade grada dobili su KUD Lipa, Stjepan Kuhar, Janica Vojvodić i Darko Vancaš.

(Hina) xvhor ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙