FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra u Puli počinje obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara

Autor: dspo
PULA, 13. studenog 2012.(Hina) - Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara u Puli najavili su danas predsjednik istarske podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logoraša Ivan Dumendžić i predsjednik pulske HVIDR-e Ivica Lerotić.

Program počinje sutra poslijepodne misom u katedrali za sve žrtve Domovinskog rata. Istog dana u Domu hrvatskih branitelja otvorit će se izložba Mate Sabljića na kojoj će biti izloženo 12 skulptura koje predstavljaju žrtve Domovinskog rata, a predstavit će se i knjiga predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijela Rehaka "Putevima pakla kroz srpske koncentracijske logore 1991. u 21. stoljeće".

Po riječima predsjednika podružnice Ivana Dumendžića, knjiga sadržava svjedočanstva te popis osam tisuća ljudi koji su bili zatočeni u srpskim logorima, a 65 primjeraka te knjige bit će donirano školama u županiji.

"Od iznimne je važnosti da učenici znaju što više o Domovinskom ratu, o međunarodnome ratnom pravu i Crvenome križu jer očito je da djeca to više nemaju odakle naučiti", istaknuo je Dumendžić.

Program obilježavanja nastavlja se u četvrtak, kada će se, kao i diljem zemlje, moliti za generale, a u Puli će se u 18 sati služiti misa u crkvi sv. Antuna.

U subotu, 17. studenoga istarsko izaslanstvo putuje u Vukovar, gdje će nakon mise sudjelovati na komemoraciji u vukovarskoj bolnici.

U nedjelju će sudjelovati u mimohodu sjećanja, a istodobno će se u Puli duž Vukovarske ulice zapaliti 240 lampiona za isto toliko mučki ubijenih ranjenika iz vukovarske bolnice.

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙