FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božićna poštanska marka Hrvatske pošte

Autor: lbak
ZAGREB, 13. studenog 2012. (Hina) - Hrvatska pošta (HP) će 15. studenog pustiti u optjecaj novu prigodnu poštansku marku u povodu velikog kršćanskog blagdana Božića, priopćeno je danas iz HP-a.

Autor fotografije i dizajna ove prigodne poštanske marke je dizajner iz Splita Tomislav Vlainić. Marka nominalne vrijednosti 3,10 kuna tiskana je u nakladi od milijun primjeraka, od toga 700 tisuća maraka i 30 tisuća karneta s 10 samoljepivih maraka. Marka je izdana u arku od 20 maraka i u karnetu od 10 samoljepivih maraka, a HP izdao je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC), dok će žig prvog dana biti u uporabi 15. i 16. studenog u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13.

Božić je rođendan Isusa Krista, te uz Uskrs predstavlja glavni kršćanski blagdan. Sljedećeg mjeseca počinje blagdansko vrijeme, a za mnoge i najljepše razdoblje u godini ispunjeno srećom, veseljem i mirom. Blagdanski stol i lijepo okićeno božićno drvce stvara posebnu atmosferu savršenu za ispisati nekoliko toplih želja najmilijima, stoji u priopćenju i dodaje da je serija "Božić" najstarija serija prigodnih poštanskih maraka koju HP izdaje još od 1991. godine.

(Hina) pp/xlbak ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙