FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Konstruktora prosvjedovali pred upravnom zgradom tvrtke

Autor: zjur
SPLIT, 13. studenog 2012. (Hina) - Oko 250 radnika Konstruktora je oko podneva završilo prosvjed pred upravnom zgradom te tvrtke u Splitu, a i današnjim su prosvjedom zatražili isplatu svojih šest plaća, regresa, otpremnina i doprinosa za zadnje dvije godine.

Radnici Konstruktora pred upravnom zgradom tvrtke prosvjeduju već drugi put u petnaest dana, danas im se pridružilo i 50 njihovih kolega iz Sinja, a potporu su im dali i sindikalisti Montera, Dalmacijavina, kao i predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević.

Došao sam dati potporu ovim ljudima koji već mjesecima ne primaju svoje teško zarađene plaće, kazao je Matijašević komentirajući splitski prosvjed radnika Konstruktora.

Povjerenik Sindikata graditeljstva Hrvatske u Konstruktoru Ivica Blažević izrazio je zabrinutost za radnike Konstruktora koji se nalaze na stranim gradilištima.

"Ne znamo ništa o tim ljudima. Naš direktor spominje poslove u Slovačkoj, ali mislim da od toga neće biti ništa jer su naša gradilišta prazna. Nemamo sa čime raditi", kazao je na Blažević.

Poručuje kako će radnici i dalje tražiti svoje plaće i sve ono što im je Konstruktor ostao dužan, a u protivnom traže stečaj tvrtke.

Iako su prosvjednici tražili nitko im se iz vrha Konstruktora nije obratio, a i novinarima je poručeno kako je predsjednik uprave te tvrtke Željko Žderić na službenom putu.

(Hina) xzjur ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙