FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Konstruktora štrajkat će do ispunjenja zahtjeva

Autor: zjur
SPLIT, 6. studenog 2012. (Hina) - Oko 450 radnika Konstruktora na pet velikih gradilišta u Hrvatskoj jutros je u sedam sati počelo štrajkati dok se ne ispune njihovi zahtjevi, doznaje se od povjerenika Sindikata građevinara Hrvatske Domagoja Ferdijara.

Radni su strojevi do daljnjega ugašeni na trima velikim dalmatinskim gradilištima: Sirobuja-Split, tunel Sv. Ilija-Biokovo, na nastavku autoceste u Pločama, kao i na gradilištima te tvrtke u Velikoj Gorici i mostu Drava-Petrijevci u Slavoniji.

"Uprava Konstruktora radnicima je ostala dužna šest plaća, regrese, otpremnine i doprinose za zadnje dvije godine. Štrajk će potrajati sve dok se ne ispune naši zahtjevi. Iako radnici, ako im se to ne isplati, traže stečaj, sindikatu je to posljednja opcija", rekao je Ferdijar i dodao kako su im se u štrajku pridružili i kolege koji su na čekanju.

Naime, od 1200 radnika Konstruktora dio ih je već neko vrijeme na čekanju.

Predstavnici Sindikata građevinara Hrvatske, koji djeluje unutar središnjice Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, još su u lipnju o problemima u splitskome Konstruktoru razgovarali s predsjednikom uprave Željkom Žderićem, koji im je rekao kako ima rješenje, ali radnici trebaju biti strpljivi.

"Obavljen je i postupak mirenja na kojem smo predložili da se preostale neisplaćene plaće radnicima isplaćuju nekom dogovorenom dinamikom, no to uprava nije željela prihvatiti. Mi smo uvijek otvoreni za razgovor", rekao je Ferdijar.

(Hina) xzjur ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙