FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jagoda Munić izabrana za predsjednicu FoEI

Autor: mbuj
ZAGREB, 12. studenog 2012. (Hina) - Jagoda Munić iz hrvatske udruge za zaštitu okoliša "Zelene akcije" izabrana za predsjednicu najveće svjetske mreže udruga za zaštitu okoliša "Prijatelji Zemlje" (Friends of the Earth International - FoEI).

FoEI okuplja 76 udruga za zaštitu okoliša iz isto toliko država svijeta, te ima više od 2.000.000 članova i podržavatelja. Zelena akcija je članica te mreže već 12 godina.

Godišnja skupština FoEI-ja održana je jučer u Salvadoru, a "Zelena akcija" u današnjem priopćenju ističe kako je FoEI izborom Jagode Munić "potvrdio vrijednost njenog dosadašnjeg angažmana te joj ukazao povjerenje za uspješno vođenje mreže u idućem razdoblju". Time je, dodaje se, odano svojevrsno priznanje i Zelenoj akciji, kao jednoj od najaktivnijih grupa unutar FoEI.

Jagoda Munić je članica Zelene akcije od 1997. godine, te je bila njena predsjednica od 2001. do 2007. godine, a vodila je, navodi "Zelena akcija", nekoliko kampanja za zaštitu okoliša (kampanja protiv genetski modificiranih organizama i kampanja za ukidanje Zakona o igralištima za golf).

FoEI se bavi klimatskim promjenama, zaštitom bioraznolikosti, očuvanjem prostora za potrebe lokalnih zajednica, osiguranjem pravednog pristupa hrani lokalnim zajednicama, zaštitom šuma i voda i u svojim aktivnostima propitkuje postojeće ekonomske modele te promovira rješenja koja doprinose uspostavi ekološki održivog i socijalno pravednog društva.

(Hina) pp/xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙