FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran kaže da je istjerao neidentificiranu letjelicu

Autor: akoz
DUBAI, 9. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Iran je iz svog zračnog prostora istjerao neidentificiranu letjelicu koja je ušla u njega, rekao je Teheran nakon što je Washington izvijestio da su iranski zrakoplovi otvorili vatru na američku bespilotnu letjelicu za nadzor.

Iranski ministar obrane brigadni general Ahmad Vahidi u svojoj je izjavi, kako izgleda, govorio u bespilotnoj letjelici SAD-a za koju SAD tvrdi da nije ušla u iranski zračni prostor. Incident je ponovno upozorio na rizik da napetosti između SAD-a i Irana prerastu u vojni sukob.

"Prošlog tjedna je neidentificirani zrakoplov ušao u zračni prostor nad teritorijalnim vodama Islamske Republike Iran u Perzijskom zaljevu te je zahvaljujući pravovremenoj, brzoj i odlučnoj akciji iranskih oružanih snaga bio primoran pobjeći", prenijela je državna televizija Press TV Vahidijevu izjavu.

Iranska novinska agencija Fars je rekla da su letjelicu "potjerali" iranski vojni zrakolovi ali nije navela pojedinosti.

U četvrtak su dužnosnici SAD-a rekli da je nenaoružana bespilotna letjelica Predator 1. studenog bila u međunarodnom zračnom prostoru kada su iranski vojni zrakoplovi otvorili vatru na nju. Letjelica nije pogođena.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙