FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik Pintarić: Kako će Siščani platiti grijanje?

Autor: ssis
SISAK, 9. studenog 2012. (Hina) - U povodu stupanja na snagu novog Zakona o energiji i Zakona o regulaciji energetskih djelatnosti, po kojima se odlučivanje o cijenama ili tarifama prenosi na HERA-u, sisački gradonačelnik Dinko Pinatrić izrazio je zabrinutost kako će Siščani platiti više cijene grijanja.

"Samo me zanima kako će se u Sisku, koji je preko noći ostao bez 1500 radnih mjesta u Željezari, naplatiti novi računi. Među onima na koje se odnose nove cijene su i građani koji su ostali bez posla, ali i oni koji primaju socijalnu pomoć. Ovo nije samo udar na džep potrošača, već namjera da se Sisak socijalno pregazi", rekao je na konferenciji za novinare HDZ-a sisački gradonačelnik i dopredsjednik Gradskog odbora te stranke Dinko Pintarić.

Istaknuo je kako "fascinira brzina kojom nova vlast demagogiju pretvara u zakone".

Budući da su gradonačelnici sada razvlašteni, istaknuo je, oni se čak nisu imali prilike ni očitovati o tome da su protiv povećanja cijena. Dodao je da će više od 4008 korisnika toplinske energije HEP - Toplinarstva, odlukom HERA-e, grijanje uskoro plaćati gotovo 40 posto više.

O udaru na standard građana novim cijenama grijanja i drugih energenata te novim poreznim nametima govorili su i predsjednik sisačko-moslavačke Županijske organizacije HDZ-a Antun Vidaković i predsjednik sisačkoga Gradskog odbora te stranke Željko Krapljan.

(Hina) xssis ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙