FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski režim konfiscira 90 posto pomoći civilima

Autor: mhaj
ŽENEVA , 7. studenog 2012. (Hina/AFP) - Između 90 posto i 95 posto međunarodne pomoći koja se pošalje u centar sirijskoga Crvenog križa u Damasku konfiscira režim Bashara al-Assada, rekao je u srijedu u Ženevi dr. Tawfiq Shama, jedan od utemeljitelja Udruge sirijskih organizacija za medicinsku pomoć.

"Režim Bashara al-Assada konfiscira svu međunarodnu humanitarnu pomoć koja se šalje sirijskome Crvenom križu i stiže u Damask", rekao je dr. Shama na konferenciji za novinare, procijenivši da između 90 i 95 posto svega što se pošalje u sirijski centar Crvenoga križa završi u rukama sirijskog režima, osobito vojnika te nikad ne stigne do prave destinacije, što znači do civila koji su u okruženju i svakodnevno ih bombardiraju.

Glasnogovornik Udruge, koju čini 14 organizacija iz raznih država poput Francuske, Turske, Švicarske ili SAD-a, pozvao je humanitarne dužnosnike da se angažiraju na tome da "humanitarna pomoć uistinu stigne do civila".

Kao primjer, dr. Shama je naveo nedavni nestanak konvoja na sjeveru zemlje, koji je činilo 11 kamiona Svjetskog programa za hranu, a njihov sadržaj bio je namijenjen sirijskome Crvenom križu. Također je istaknuo kako Sirija ide prema katastrofi, kada je o uvjetima života riječ. "Ovdje civili ne stradavaju samo od metaka ili u bombardiranju, već i zbog toga što do njih ne stižu lijekovi i osnovna sanitetska sredstva", upozorio je.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙