FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska će zatražiti NATO-ove rakete na granici sa Sirijom

Autor: akoz
ANKARA, 7. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Turska će uskoro uputiti službeni zahtjev NATO-a da postavi rakete Patriot duž njene granice sa Sirijom, rekao je u srijedu viši dužnosnik turskog ministarstva vanjskih poslova.

Turska, koja je članica NATO-a, već je osnažila svoju vojnu nazočnost duž 910 kilometara duge granice sa Sirijom i jednakom mjerom uzvraća na paljbu i minobacačke granate na njen teritorij do kojih dolazi u borbama između sirijskih pobunjenika i vladinih snaga.

"Glede tog pitanja, raketa Patriot, uskoro će se uputiti službeni zahtjev", rekao je agenciji Reuters dužnosnik pod uvjetom da ostane neimenovan.

Dužnosnik je rekao da postoji potencijalna opasnost po Tursku od sirijskh raketa i da Turska ima pravo poduzeti korake kako bi odgovorila na takvu prijetnju. Dužnosnik nije naveo ostale pojedinosti.

"Postavljanje tog tipa raketa kao koraka u otklanjanju prijetnji po pravilima NATO-a je rutinsko pitanje", rekao je dužnosnik dodavši da su te rakete bila raspoređene u Turskoj tijekom drugog Zaljevskog rata.

"Mi zahtjev nismo dobili. Kako je glavni tajnik rekao u ponedjeljak, saveznici će razmotriti svaki zahtjev iznesen Sjevernoatlantskom vijeću", rekla je glasnogovornica NATO-a u Bruxellesu.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙