FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drava u opadanju

Autor: tjak
ČAKOVEC, 7. studenog 2012. (Hina) - Kako su jutros izvijestili iz podružnica Hrvatskih voda u Varaždinu, protoci Drave su u padu pa je jutros u 8 sati zabilježen protok vode kod HE Varaždin od 1340 prostornih metara u sekundi, a kod HE Čakovec 1100 prostornih metara u sekundi.

Budući da je u susjednoj Sloveniji protok vode pao na 860 prostornih metara u sekundi, očekuje se daljnji pad vodostaja.

U Pušćinama pod vodom i dalje se nalazi stotinjak kuća. Tijekom noći nije bilo potrebe za evakuacijom, a vatrogasci, policija i pripadnici Civilne zaštite pomogli su skloniti imovinu građana na sigurno.

Iako je bila opasnost da voda uđe i u kuće u naseljima Gornji Kuršanec i Gornji Hrašćan to se tijekom noći nije dogodilo.

Poslije ponoći normaliziran je promet na državnoj cesti D 3 između Čakovca i Varaždina.

Za sav promet i dalje je zatvorena cesta Čakovec - Trnovec, cesta Pušćine - Gornji Hrašćan i cesta Donja Dubrava Koprivnica. Do daljnjega je zatvoren međunarodni državni prijelaz Trnovec, malogranični pogranični prijelaz Sveti Martin na Muri - Hotiza.

Iz čakovečkog centra 112 izvijestili su da je rijeka Mura u opadanju te da je u 8 sati izmjerena visina od 389 cm kod Murskog Središća.

Za rijeku Muru i dalje su na snazi redovne mjere od poplave.

U tijeku je sastanak Kriznog stožera za zaštitu i spašavanje Međimurske županije na kojem se raspravlja o daljim smjerovima sanacije šteta nakon poplava.

(Hina) xtjak ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙