FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novinari ORF-a prosvjedovali zbog personalne politike

Autor: ilov
BEČ, 6. studenog 2012. (Hina/APA) - Radijski urednici austrijskog ORF-a, njih 130, prosvjedovali su u utorak u Beču zbog personalne politike te javne radio televizije, zamjerajući vodstvu kuće netransparentnost i ugrožavanje neovisnosti pri imenovanjima na odgovorne dužnosti na radiju.

"Želimo da nas se čuje, jer smo nepovjerljivi", izjavio je tijekom prosvjeda pred zgradom ORF-a u Beču predstavnik urednika Peter Daser. Na drugoj strani, glavni ravnatelj ORF-a Alexander Wrabetz pozvao je na sadržajnu raspravu o imenovanjima.

Prosvjed je izazvao ravnatelj radija Karl Amon, koji je prošlog tjedna za voditelja redakcije unutarnje politike na radiju predložio kandidata za kojega kolege smatraju da nije dovoljno kompetentan za taj posao te da je previše blizak socijaldemokratskoj stranci SPO-e. Nasuprot tome prijedlogu, većina urednika podržala je drugog kandidata, kojega je predložio glavni urednik radija.

Radijski urednici na ORF-u smatraju da ih vodstvo kuće ignorira, dok istodobno poštuje mišljenje urednika na televiziji.

"Želimo da se dužnosti na javnoj radio-televiziji popunjavaju na razumljiv i transparentan način. Želimo da zakonodavac stvori okvir koji bi ojačao neovisnost uredništava i čitavoga ORF-a", rekao je glasnogovornik urednika.

(Hina) xilov ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙