FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neven Mimica s izaslanstvom Moldavije

Autor: ista
ZAGREB, 6. studenog 2012. (Hina) - Potpredsjednik hrvatske vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Neven Mimica sastao se u utorak u Zagrebu s visokim moldavijskim izaslanstvom s kojim je razgovarao o pokretanju postupka za sklapanje bilateralnoga ugovora između Hrvatske i Moldavije o europskom partnerstvu, priopćeno je iz hrvatske vlade.

Mimica je razgovarao s Iurijem Leancuom, potpredsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova Moldavije te izaslanstvom Odbora za vanjske poslove i europske integracije moldavijskog parlamenta koje je predvodio predsjednik odbora Igor Corman.

Moldavija tijekom 2013. godine nastoji zaključiti Sporazum o pridruživanju Europskoj uniji, Sveobuhvatni sporazum o slobodnoj trgovini (DCFTA) kao i Sporazum o vizama.

Potpredsjednik Mimica naglasio je da je Hrvatska spremna pomoći Moldaviji u procesu europskih integracija, stavljajući na raspolaganje svoja stečena iskustva i znanja kao i ekspertizu iz pregovaračkoga procesa, navodi se u priopćenju.

Vrijednost hrvatskih pregovaračkih iskustava je tim veća s obzirom na činjenicu da je Hrvatska vodila pregovore za članstvo prema promijenjenoj metodologiji pregovaranja i vrlo strogim kriterijima, rekao je Mimica.

Sugovornici su se suglasili oko intenziviranja daljnje suradnje kroz političku i tehničku potporu te jačanje gospodarskih odnosa, a Mimica najavio da će Hrvatska kao buduća članica Unije jasno zagovarati politiku proširenja na svoje neposredno susjedstvo, ostale države jugoistočne Europe te za države Istočnog partnerstva, stoji u vladinu priopćenju.

(Hina) xpp/xbcav ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙