FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt olimpijskog bazena u Vinkovcima

Autor: zdra
VINKOVCI, 5. studenog 2012. (Hina) - Nakon što su prije dvije godine u sklopu Dvoranskoga zatvorenog plivališta Lenije dobili kompleks zatvorenih bazena, Vinkovačni bi u bliskoj budućnosti, pokraj tog kompleksa, mogli imati prigodu kupati se i u olimpijskom bazenu, najavljeno je tijekom predstavljanja projekta izgradnje olimpijskog bazena u Vinkovcima.

Prema riječima pročelnika Odjela za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca Zdenka Rečića, izgradnja olimpijskog bazena u Vinkovcima pokazala se kao nužnost i nadopuna postojećim zatvorenim bezanima s obzirom da olimpijski bazen ne bi bio natkrivenoga tipa i koristio bi se tijekom ljetne sezone kupanja i plivanja. "Sada usklađujemo što kvalitetniji projektni zadatak kako bismo mogli izaći na natječaj", kazao je novinarima Rečić dodajući kako je procijenjeno da bi izgradnja bazena stajala oko 15 milijuna kuna, a potrebna sredstva bi se pokušala osigurati iz fondova Europske unije (EU).

Također je naveo kako bi se izradnjom olimpijskoga bazena pored Dvoranskog zatvorenog plivališta Lenije, smanjili troškovi njegova održavanja, jer bi olimpijski bazen bio priključen na postojeću infrastrukturu dvoranskog plivališta. Njegovom izgradnjom omogućilo bi se u Vinkovcima i održavanje plivačkih natjecanja, a na bazenu bi trenirali i plivači Vinkovačkoga plivačkog kluba, kazao je Rečić.

Na pitanje novinara, znači li najava izgradnje olimpijskog bazena da su gradske vlasti odustale od obnove otvorenih bazena "Barutana", Rečić je odgovorio potvrdno, rekavši kako je procijenjeno da bi obnova tih bazena izgrađenih još šesdestih godina prošloga stoljeća, a koji su bili u uporabi sve do prije nekoliko godina, stajala koliko i izgradnja olimpijskoga bazena te su se gradske vlasti priklonile riješenju izgradnje novoga bazena.

Radni prijedlog projekta izgradnje olimpijskog bezena u Lenijama predstavili su članovi projektantskoga tima "Histi" d.o.o. iz Portoroža. Pema riječima zamjenika vinkovačkog gradonačelnika Tomislava Šarića izradba projekta olimpijskog bazena trebala bi u potpunosti biti završena do srpnja iduće godine, kada bi se projekt ponudio EU fondovima.

(Hina) xzdra ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙