FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin ove godine ukida 'izravnu liniju' s građanima

Autor: vrad
MOSKVA, 31. listopada 2012. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je već gotovo godinu dana sučeljen s neviđenim valom prosvjeda, ove godine neće nastupati u kontakt-emisiji s građanima, uvedenim prije deset godina, piše u srijedu ruski dnevnik Komersant.

"Ove godine neće biti 'izravne linije'", potvrdio je listu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Ta kontakt-emisija koja se izravno prenosila počela se emitirati 2001., za Putinova prvog predsjedničkog mandata. Poslije je postala tradicija koja nije prekinuta ni u razdoblju od 2008. do 2012. kada je bio premijer.

Peskov je ipak dodao da će se emisija održati 2013., "u proljeće ili ljeto", za razliku od prethodnih godina.

Putin je naime u tim emisijama koje su trajale više sati, odgovarao na - izabrana - pitanja sugrađana okupljenih u manjim skupinama diljem zemlje.

"Uzet ćemo u obzir klimatske uvjete i izravna linija će se organizirati kada bude toplo a ne kad se uši i noge smrzavaju", rekao je glasnogovornik, a prenijele su ruske agencije.

Usto je kazao da će Putin koncem godine imati "veliku tiskovnu konferenciju".

Putin je gotovo godinu dana sučeljen s neviđenim valom prosvjeda koji su izbili nakon spornih parlamentarnih izbora u prosincu lani na kojima je pobijedila njegova stranka na vlasti Jedinstvena Rusija, zahvaljujući prijevarama, kako tvrde oporba i promatrači.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙