FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska: prosvjed ruskom veleposlaniku zbog fotografija nesreće

Autor: bcav
VARŠAVA, 17. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Poljsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u srijedu na konzultacije ruskog veleposlanika u Varšavi prosvjedujući zbog objave fotografija unakaženih tijela u zrakoplovnoj nesreći u kojoj je 2010. poginuo poljski predsjednik i još 95 osoba.

Nekoliko ruskih internetskih portala objavilo je fotografije tijela predsjednika Lecha Kaczynskog i ostalih koji su smrtno stradali u padu vladina zrakoplova zbog guste magle na zapadu Rusije.

"Ruskom veleposlaniku rekli smo kako Poljska očekuje da ruske vlasti poduzmu oštre mjere, pokrenu istragu i kazne odgovorne za objavu fotografija", stoji u priopćenju ministarstva.

Objava fotografija još je jedan sramotan udarac za poljske i ruske vlasti nakon što je tužitelj u Varšavi prošlog mjeseca utvrdio da su najmanje dvije obitelji primile i pokopale kriva tijela.

Fotografije su otvorile pitanje koliko je još tijela pogrešno identificirano nakon nesreće koja je traumatizirala Poljake i zakomplicirala odnose sa susjednom Rusijom.

(Hina) xbcav ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙