FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blagi rast osobne potrošnje u Francuskoj

Autor: mkuz
PARIZ, 31. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Francuski ministar financija Pierre Moscovici izjavio je da bi drugo po veličini gospodarstvo eurozone moglo ponovo porasti u trećem tromjesečju, s obzirom na blagi rast osobne potrošnje u rujnu.

Francusko gospodarstvo stagniralo je u drugom tromjesečju a za treće tromjesečje središnja banka predviđa blagi pad, po stopi od 0,1 posto.

"Kada vidim podatke koji pokazuju da američko i britansko gospodarstvo ponovo bilježe rast, te one koji svjedoče o poboljšanju industrijske proizvodnje u srpnju i kolovozu, zaključujem da bismo mogli imati vrlo blagi rast u trećem tromjesečju", izjavio je Moscovici u programu radiopostaje RMC.

Podaci državnog statističkog ureda INSEE pokazali su da potrošnja u rujnu povećala 0,1 posto, nakon 0,8-postotnog pada u kolovozu. Analitičari su prognozirali 0,2-postotni rast.

Mali rast u rujnu znači da se ukupna potrošnja u domaćinstvima u trećem tromjesečju povisila za 0,2 posto. Glavni su pokretač potrošnje u rujnu bila povećana izdvajanja građana za uređenje stambenog prostora a manje se trošilo na hranu i energiju.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙