FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 31. listopada 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

RIO DE JANEIRO

Odlučni da nadvladaju sve predrasude i ponosni na svoje ženske obline, 19 kandidata bori se u Rio de Janeiru za naslov "Miss Trans Brasil", u okviru prvog natjecanja za izbor najljepšeg transeksualca u zemlji koje je počelo u utorak. "Znamo da transeksualnost fascinira. Kao što feministice pokazuju gole grudi na ulici kako bi privukle pozornost, želimo ovim natjecanjem postati vidljiviji, dobiti veća prava", objašnjava Barbara Aires (25), voditeljica Udruge travestita i transeksualaca Rija, organizatora natjecanja. "Želimo moći izabrati zanimanje kao i svi, ne biti isključene, i ne želimo biti natjerane na prostituciju", dodaje taj transeksualac. Kao i u "pravom" natjecanju za Miss, tijekom petodnevnog događaja kandidati će prošetati podijem u bikiniju, odgovarati na pitanja članova žirija i dobiti unosne nagrade.

SARAJEVO

Stanovnici siromašne Bosne i Hercegovine štede na svemu no ne i na kavi jer na taj napitak godišnje potroše više od 80 milijuna eura, pokazalo je istraživanje koje je provela organizacija GfK Consumer Panel. Prateći kako se u kućanstvima diljem svijeta raspoređuju zarađeni novci ta je organizacija utvrdila kako svaka bosanskohercegovačka obitelj za kavu mjesečno izdvoji 11 konvertibilnih maraka (5,6 eura) a od tri ispitanika dva su se izjasnila kako redovito piju kavu, prenosi u srijedu sarajevski "Dnevni avaz". Na temelju uzroka koji je predstavljalo tisuću ispitanih kućanstava izračunato je kako se za kavu u BiH godišnje potroši 160 milijuna konvertibilnih maraka (81,8 milijuna eura).

LONDON

Novi film o Jamesu Bondu "Skyfall" zabilježio je najveći uspjeh prvog vikenda prikazivanja u povijesti toga serijala, objavila je u utorak filmska kompanija Sony Pictures, piše BBC. Od prošlog petka do nedjelje zaradio je 20,1 milijun funti (oko 25 milijuna eura), što je najbolje otvaranje ove godine i treće najuspješnije u Velikoj Britaniji svih vremena. Ipak, "Skyfall" nije uspio preteći rekord koji je prošle godine postavio "Harry Potter i darovi smrti - drugi dio" sa zaradom od 23 milijuna funti prvoga tjedna prikazivanja, a u leđa gleda i "Priči o igračkama 3" koja je zaradila 21,2 milijuna funti.

LAGOS

Američke teniske zvijezde Serena i Venus Williams u utorak bi trebale doputovati u Lagos gdje će u sklopu turneje tijekom koje će promicati ženska prava, posjetiti i dvije afričke zemlje. Svrha njihove afričke turneje je promicanje "uloge žena kada je riječ o razvoju načina na koji razmišljaju i o potpori njihovu razvoju na svim razinama diljem afričkoga kontinenta", stoji u priopćenju inicijative sestara Williams koja se provodi pod nazivom "Breaking the mold". Do 2. studenoga će 31-godišnja Serena i 32-godišnja Venus u Nigeriji sudjelovati u radu jednoga privatnog tenis kluba kao i u predavanju o pubertetu mladim djevojkama, polaznicama jedne škole te na kraju odigrati ekshibicijski teniski meč prije nastavka putovanja za Južnoafričku Republiku.

TOKIO

Otkriće bombe iz Drugog svjetskog rata blizu jedne od slabije korištenih regionalnih zračnih luka u Japanu izazvalo je otkazivanje čitavog prometa, objavile su vlasti u utorak. Napravu težine 225 kg otkrio je u ponedjeljak navečer radnik koji je radio na osposobljavanju sustava za otjecanje voda, blizu zračne luke Sendai, 300 km sjeveroistočno od Tokija. Čini se da su bombu izbacili američki zrakoplovi u Drugom svjetskom ratu. Devedest dva domaća i međunarodna leta predviđena za slijetanje ili polijetanje u utorak otkazano je dok su pirotehničari, japanski vojnici, onesposobljavali bombu.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙