FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 15. listopada

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 15. listopada 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 15. listopada koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će predstavnike udruga slijepih, slabovidnih i gluho-slijepih osoba u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa (11 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Seminar pod nazivom "Uloga nacionalnih parlamenata u osiguranju neovisnosti javnih medija u zemljama članicama Vijeća Europe" namijenjen parlamentarcima iz zemalja regija (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Srbija), održat će se u Hrvatskom saboru. Organizatori skupa su Parlamentarna skupština Vijeća Europe - Odbor za kulturu, znanost, obrazovanje i medije, Odjel za podršku parlamentarnim projektima Parlamentarne skupštine Vijeća Europe i Hrvatski sabor. Skup će pozdraviti predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, dok uvodnu riječ ima Gvozden Flego voditelj saborskog izaslanstva pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (9 sati, Hrvatski sabor, dvorana "Ivana Mažuranića").

ZAGREB - "Osvrt Sindikata znanosti na Zakon o visokom obrazovanju i zbivanja s tim u vezi te osvrt na izjave premijera u povodu tog Zakona i u povodu prosvjeda" - tema je konferencije za novinare Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja (11 sati, Hrvatsko šumarsko društvo, Mažuranićev trg 11).

ZAGREB - Transparency International Hrvatska održat će konferenciju u povodu završetka aktivnosti projekta o preveniranju sukoba interesa za lokalne dužnosnike, predstavnike medija te nevladinih organizacija: "Sprječavanje sukoba interesa u Hrvatskoj – analiza stanja i preporuke za budućnost". Završnom konferencijom zaključit će se ciklus dvodnevnih seminara koje je Transparency International Hrvatska kontinuirano provodio od travnja do rujna ove godine u 15 gradova diljem Hrvatske, a kojima su prisustvovala 322 javna dužnosnika, predstavnika medija i nevladinih udruga. Na konferenciji će biti predstavljeni i rezultati istraživanja "Što građani očekuju od novog povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa" i Usporedna analiza najboljih praksi zemalja članica EU u sprječavanju i suzbijanju sukoba interesa uz analizu potreba hrvatske javne uprave (10 sati, hotel Westin, konferencijska dvorana Panorama, Ulica Izidora Kršnjavog 1).

ZAGREB - Svjedočenjem bivše čelnice Hrvatske lutrije Vesne Bakran i Ante Todorića na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će se suđenje HDZ-u, bivšem premijeru i čelniku te stranke Ivi Sanaderu i ostalim optuženima u slučaju Fimi medije. Optužene se tereti da su iz državnih tvrtki i institucija izvukli više od 70 milijuna kuna, od čega je velik dio išao u HDZ-ov "crni fond" (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Izvanredna tematska sjednica Gradskog vijeća Splita na kojoj bi vijećnici trebali izglasati jamstvo Hajduku za podizanjem kredita (9 sati, Gradsko vijeće Splita). Splitsko Gradsko vijeće na sjednici o Hajduku 12. listopada nije odobrilo da Grad Split, kao većinski vlasnik toga nogometnog kluba, bude jamac za zajam od 30 milijuna kuna na rok otplate od godinu dana, a nakon glasovanja predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić, koji je bio na sjednici, izjavio je da je šokiran takvom odlukom te da klub očekuje stečajni postupak. Od 21 nazočnog vijećnika za prijedlog o davanju jamstva glasovalo je sedam HDZ-ovih i neovisnih vijećnika, protiv je bilo pet vijećnika SDP-a i HNS-a, osam vijećnika Hrvatske građanske stranke (HGS) bilo je suzdržano, a suzdržan je bio i SDP-ov vijećnik Ivo Baldasar.

ZADAR - Utakmica 4. kola regionalne košarkaške ABA lige između Zadra i Olimpije (20.30 sati, Višnjik).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙