FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konstituirajuća sjednica Odbora za medije Zagrebačke nadbiskupije

Autor: mkov
ZAGREB, 29. listopada 2012. (Hina) - Konstituirajuća sjednica novoga saziva Odbora za medije pri Tiskovnom uredu Zagrebačke nadbiskupije, na kojoj se razgovaralo o obilježavanju Godine vjere i programu njezina obilježavanja te radu institucija i ureda, održana je danas u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U priopćenju se navodi kako je pročelnik Tiskovnoga ureda Zagrebačke nadbiskupije Ivica Budinšćak na sjednici istaknuo da je Odbor za medije savjetodavno tijelo čija je zadaća pomaganje Tiskovnom uredu u njegovu radu kao što su skrb o svim vidicima medijskog djelovanja unutar Zagrebačke nadbiskupije, povezivanje i usmjeravanje župnih medijskih nastojanja, razvijanje suradnje s Tiskovnim uredom HBK-a, kao i s vodećim medijskim Crkvenim ustanovama, suradnja s javnim medijima, te sudjelovanje u komunikaciji i posredovanje informacija zainteresiranima o općoj i mjesnoj Crkvi.

Budinšćak, kako se navodi, podijelio je imenovanja predstavnicima: Hrvatskog katoličkog radija, Informativne katoličke agencije (IKA), Glasa Koncila, Kršćanske sadašnjosti, Hrvatskog društva katoličkih novinara, Radio Marije, Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Ureda za pastoral obitelji, Ureda za vjeronauk u školi, Ureda za pastoral mladih, Ureda za kulturna dobra, Povjerenstva za pastoral duhovnih zvanja, administrativnih Ureda Nadbiskupskog duhovnog stola, te Tiskovnog ureda.

Najavio je, kako navodi Tiskovni ured i preoblikovanje postojeće internetske stranice Zagrebačke nadbiskupije u multimedijski portal te nastavak inicijative koja se odnosi na razvijanje suradničke mreže župnih suradnika i njihovu edukaciju.

Glavna točka sjednice odnosila se na obilježavanje Godine vjere. Članovi Odbora pojedinačno su predstavili glavne točke programa obilježavanja Godine vjere u radu institucije ili ureda koji predstavljaju, a Tiskovni ured navodi i kako se raspravljalo i o poboljšanje pastoralnog djelovanja korištenjem sredstava društvenih komunikacija.

(Hina) pp/xmkov yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙