FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Moskvi uhićeno više oporbenjaka

Autor: vkla
MOSKVA, 27. listopada 2012. (Hina/AFP) - Više ruskih oporbenjaka, među kojima su i Sergej Udalcov i Aleksej Navalni, privedeni su u subotu u Moskvi tijekom akcije potpore zatočenim članovima oporbe koje vlasti terete za "pripremanje masovnih nereda", izvijestili su uhićeni na Twitteru.

"Hodao sam pločnikom. Uhitili su me bez ikakvog objašnjenja i sada sam u policijskom vozilu", napisao je na Twitteru Sergej Udalcov. O uhićenju Navalnija je na Twitteru izvijestila njegova glasnogovornica Anna Veduta.

Vođa oporbenog pokreta Solidarnost Ilija Jašin je također na Twitteru napisao da je priveden i da je u policijskom vozilu bio zajedno s Navalnijem. Oni su sudjelovali u neodobrenoj akciji potpore svojim kolegama pod sloganom "Mi smo protiv represije i mučenja".

Ta je akcija prvenstveno organizirana za Leonida Razvozjaeva, optuženog za "pripremu masovnih prosvjeda i nereda". On je otet u Ukrajini gdje je bio zatražio politički azil. Na skupu je sudjelovalo dvjestotinjak ljudi, uz brojnu policijsku nazočnost.

Policija je potvrdila da su Udalcov, Navalni i Jašin privedeni zbog "remećenja javnog reda i mira".

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙