FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski ministar pravosuđa najavio štednju

Autor: lfia
LJUBLJANA, 27. listopada 2012.(Hina) - Slovenski ministar pravosuđa Senko Pličanič izjavio je da će slovenski sudovi morati racionalizirati svoj rad i prilagoditi ga smanjenim proračunskim mogućnostima u iduće dvije godine.

Reagirajući na priopćenje prvostupanjskog suda u Ljubljani da je zbog smanjenja sredstava u ovoj godini postalo nelikvidno, te upozorenja Vrhovnog suda da se s nedostatkom sredstava suočavaju i ostali sudovi, Pličanič je za Slovensku televiziju rekao da je razgovarao s ministrom financija Janezom Šušteršičem o tome kako njihove probleme riješiti, ali da je i djelovanje sudova potrebno racionalizirati jer su im kao i drugim korisnicima proračuna ove i iduće dvije godine odobrena manja sredstva.

Racionalizaciju se može provesti i boljom organizacijom, te smanjivanjem troškova, ali i smanjenjem broja zaposlenih ili plaća, rekao je Pličanič, dodajući da Slovenija u Europskoj uniji ima najveći broj sudaca po stanovniku.

"Racionalizacije je u sudstvu kao i u drugim dijelovima javnog sektora potrebno izvesti, što duže budemo čekali i tome se suprotstavljali teže ćemo doći na zelenu granu", rekao je Pličanič u razgovoru za Slovensku televiziju.

Između ostalog, vlada po njegovim riječima priprema zakon kojim bi sudove oslobodila nekih poslova koje sada moraju obavljati, a razmišlja se i o ukidanju prvostupanjskih sudova, odnosno njihovu pripajanju postojećim okružnim sudovima.

(Hina) xfl ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙