FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera "Zločina na kozjem otoku"

Autor: ddub
DUBROVNIK, 26. listopada 2012. (Hina) - U Kazalištu Marina Držića večeras je izvedena premijera "Zločina na kozjem otoku" autora Uga Bettija i u režiji Georgija Para.

U predstavi glume Vedran Mlikota, Branimir Vidić, Jasna Jukić, Glorija Šoletić i Ivona Kundert, scenograf je Aljoša Paro, kostimografkinja Jadranka Tomić, skladatelj Đelo Jusić, a suradnik za scenski pokret Miljenko Vikić.

"Zločin na kozjem otoku" govori o odnosima triju žena iz iste obitelji i njihovoj sudbini obilježenoj odlaskom Enrica - muža, oca i brata te pojavom misterioznog muškarca Angela koji se predstavlja kao najbolji prijatelj odbjeglog Enrica.

Nakon prošlotjedne premijere predstave "Otac" redatelja Joška Juvančića, to je druga premjera od njih sedam, koliko ih je najavljeno u ovogodišjoj sezoni Kazališta Marina Držića.

Talijanski pisac Ugo Betti (1892.-1953.) prvu je zbirku pjesama objavio 1922., a njegova prva drama "La Padrona" praizvedena je 1927. godine. Napisao je 27 drama u kojima se bavio prirodom zla, osjećajem krivnje i iskupljenjem. Nazivali su ga "talijanskim Kafkom", a kriminalistička istraga tipičan je motiv njegovih drama.

(Hina) xddub ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙