FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera predstave "Djevojčak u vještičjem vrtlogu"

Autor: dsil
RIJEKA, 16. listopada 2012. (Hina) - Predstava "Djevojčak u vještičjem vrtlogu" nastala u suradnji HNK Ivana pl. Zajca i Kazališne radionice Malik za mlade iz Rijeke odigrana je večeras premijerno u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci.

Predstava se temelji na motivima nekoliko priča Roalda Dahla a kreirala su je sama djeca glumci kroz improvizacije tijekom priprema. Redateljica je Helena Petković kojoj je ovo prvi rad u kazalištu s djecom i mladima.

Nastupilo je četranestero djece, polaznika Kazališne radionice Malik. U sljedećim predstavama premijernog bloka nastupat će i druga 14-člana dječja glumačka postava.

Scenograf je Marko Burić, diplomant Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, kostimografkinja Matea Pasarić, skladatelji i oblikovatelji zvuka Josip Maršić i Zoran Medved a oblikovatelj svjetla Boris Blidar.

Kako je u najavi predstave istaknuto, HNK Ivana pl. Zajca namjerava pokrenuti dramsko učilište pri ovome HNK u suradnji s Malikom a ideja je da ono preraste u kazalište za mlade. Program počinje 2013. a upisi će biti ove jeseni.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙