FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSLS bi s Marišćinom upoznao Europsku komisiju

Autor: dsil
RIJEKA, 26. listopada 2012. (Hina) - Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas u Rijeci da su "lošom realizacijom projekta zbrinjavanja otpada, poput centra Marišćine, iznevjereni građani i budući partneri u Europskoj uniji (EU), a predsjednik ogranaka HSLS-a iz Viškova Ljubomir Jelić rekao je kako će HSLS nastojati da se s tim slučajem upoznaju mjerodavni u Europskoj komisiji.

Kako je rekao Jelić, za taj projekt odobren je novac iz fondova EU-a uz obvezu da se dovrši do 2013. Jasno je da se dotad ne može dovršiti, i to zbog nesposobnosti odgovornih, te će propasti, a projekt će se za novac morati ponovno kandidirati, rekao je Jelić, dodajući kako će HSLS nastojati da se s Marišćinom upoznaju mjerodavni u Europskoj komisiji.

Darinko Kosor rekao je da se u Hrvatskoj gospodari otpadom kao u 19. stoljeću te da je ovo jedina zemlja u Europi gdje se smeće zakopava. Svi ostali sortiraju otpad i od toga rade industriju, istaknuo je, dodajući da se tako čini velika šteta budućim naraštajima. Kosor je rekao da treba potaknuti odvajanje otpada u kućanstvima, i to sustavom cijena odvoza otpada. Izdvojeni korisni otpad trebalo bi odvoziti besplatno, a preostali miješani otpad naplaćivati više nego dosad, rekao je. Izrazio je nezadovoljstvo naplaćivanjem odvoza otpada po hrvatskim gradovima po četvornome metru nekretnine, a ne po količini otpada, kako je propisano zakonom. Također je istaknuo da bi bilo korisno izgraditi spalionice otpada kako bi se od njega dobila toplinska energija pa, kako je rekao, ne bi bilo potrebe za njezinim poskupljenjem.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙