FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni investicijski forum u Dubrovniku

Autor: hspa
DUBROVNIK, 26. listopada 2012. (Hina) - Na međunarodnom investicijskom forumu Dubrovnik 2012., na kojem su sudjelovali predstavnici lokalnih i državnih vlasti i domaćih i inozemnih tvrtki, predstavljene su mogućnost ulaganja u Dubrovačko-neretvansku županiju.

Skup je otvorio župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić koji je uz ostalo naglasio prednosti ulaganja u tu županiju, područje na stjecištu dvaju važnih europskih pravaca - koridora Vc i jadransko-jonske ceste.

Želja nam je zadobiti povjerenje ulagača i biti im partner, kazao je župan Dobroslavić.

Sudionike je pozdravio i šef Delegacije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren koji je naglasio kako su za Hrvatsku nužne inozemne investicije koje su u protekle dvije godine u značajnom padu, a ni u ovoj godini napredak nije vidljiv.

Kao probleme potencijalnim investitorima naveo je birokratsku proceduru kad je u pitanju osnivanje tvrtki, ali i prisutnu korupciju te nedovoljnu sigurnost za ulagače zbog čestih promjena zakona.

Međunarodni investicijski forum, koji se održava pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, ima tri ključna cilja - lokalnim i međunarodnim investitorima predstaviti mogućnost ulaganja u Dubrovačko-neretvansku županiju, prikazati prednosti ulaganja u najjužniju hrvatsku županiju na temelju definiranog prostornog plana, novih poticaja za investitore i strukturnih reformi vlade RH te zadobiti povjerenje investitora da regionalna i lokalna samouprava želi biti partner i od pomoći u rješavanju mogućih i postojećih zapreka u procesu investicijskog ciklusa.

(Hina) xddub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙