FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inzko: Vrijeme je za prestanak prepucavanja među političarima u BiH

Autor: rmav
SARAJEVO, 26. listopada 2012.(Hina) - Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko pozvao je u petak čelnike političkih stranaka u toj zemlji da napokon prestanu s političim prepucavanjima i preuzmu odgovornost za vođenje države.

"Došlo je vrijeme da se stranke koje su dobile podršku izbornog tijela fokusiraju na to da upravljaju Bosnom i Hercegovinom i da prestanu s političkim prepucavanjem", stoji u priopćenju koje je medijima u Sarajevu dostavljeno iz Ureda visokog predstavnika (OHR).

Inzko je o stanju u BiH tijekom dana u Bratislavi razgovarao sa slovačkim ministrom vanjskih poslova Miroslavom Lajčakom pri čemu je konstatirano kako BiH ozbiljno kasni za drugim zemljama regije u provedbi reformi.

"Kao rezultat trenutnog političkog zastoja, BiH kasni za drugim zemljama u regiji što se tiče procesa integracije u EU i NATO", izjavio je Inzko dodajući kako je provedba reformi isključivo pitanje političke volje što su dokazale druge države.

Inzko i Lajčak, koji je i sam nekada bio visoki predstavnik za BiH, razmatrali su i stanje u Mostaru u kojemu nisu mogli biti provedeni lokalni izbori zbog neusuglašenosti izbornih pravila koja vrijede za taj grad s ustavom BiH. Inzko je konstatirao kako se ovakvo stanje ne može tolerirati istaknuvši kako domaći političari sami moraju postići dogovor o novim izbornim pravilima.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙